The Lovely Bones (2009) - 2070 de cuvinte

8 februarie 2010

The Lovely Bones (2009)


Filmul The Lovely Bones este o ecranizare a cartii cu acelasi nume, scrisa de Alice Sebold (a aparut si la noi la Polirom, in 2003). "The Lovely Bones" sau Cosmarul fiecarui parinte... asta ar putea sa fie numele. Un film tulburator. M-a atras de la inceput subiectul, pentru ca m-a interesat sa vad cum e tratata ideea asta a omului (in cazul asta - copilului) prins intre lumea noastra si cea de dincolo. Ma asteptam la ceva partial kitch, dar nu a fost. The inbetween e ca un tablou al imaginatiei si sufletului. Poate si faptul ca regizorul e Peter Jackson are vreun rol, desi stiu ca dupa Stapanul Inelelor a ajuns sa fie chiar urat cu tarie de unii. Oricum, filmul nu va fi un blockbuster, subiectul e destul de incomod si nu e tocmai la moda, dar merita vazut.

A, uitasem de subiect. Pai e vorba despre o fetita de 14 ani care este rapita, violata si ucisa de un vecin trecut de prima tinerete. Povestea se petrece in timpurile cand inca lumea era destul de naiva incat sa nu creada ca pot exista oameni atat de malefici incat sa raneasca un copil, inainte ca in America sa apara pe cutiile de lapte fotografii cu copii disparuti. Filmul prezinta drama prin care trece familia, modul in care reactioneaza fiecare - mama, tatal, sora si fratele -, inclusiv criminalul. O poveste despre impacarea cu destinul. Oricat de trist ar fi acesta.

3 comentarii:

  1. Cartea a fost foarte, foarte buna. Acum sunt curios sa vad si filmul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca ai citit cartea, am gasit recenzia ta printr-un cache de pe google. Nu cred ca pot citi cartea, desi as fi curioasa, dar sunt prea "chicken". Filmul se gaseste online (stiu ca nu e frumos sa scriu asta, dar asta e, daca e oferta, de ce sa nu profitam).

    RăspundețiȘtergere