Papi bun-bun: SUPA DE PUI cu smantana

Am cautat acum ceva timp prin blogurile culinare pe care le urmaresc, niste retete simple si rapide, care sa poata fi bune si pentru copii, pentru ca vroiam sa incerc si sa invat si altceva decat ceea ce fac in mod obisnuit. Asa ca am gasit printre bunatatile din bucataria Mihaelei, intr-un meniu de week-end, o reteta simpla.

Desigur, am adaptat-o ca sa fie pe gustul meu si sa fie buna si pentru Maria (care are 10 luni) si pentru Mihai (care are 2 ani si 3 luni).

Asadar...
- am luat 4 pulpe de pui, gata dezosate, pentru ca nu imi place sa pun mana prea mult pe carne nefiarta, le-am spalat bine si le-am pus la fiert in vreo 3 l de apa, cu 1 ceapa medie, taiata fin;
- cat a fiert carnea si in timp ce ii dadeam la o parte spuma, am curatat 3 morcovi, telina si 1 pastarnac si le-am dat pe razatoarea mare. Cum carnea nu era fiarta deja, legumele le-am pus intr-un castron cu apa rece, ca sa nu se usuce; am curatat si 2-3 cartofi, in functie de marime, i-am taiat cubulete si i-am pus in apa rece;
- cand a fiert carnea, am scos-o pe tocator si am bagat telina, morcovii si pastarnacul in oala, cu ceva apa, ca sa fiarba cam 10 minute. Ceva mai tarziu am adaugat cartofii si 2 ardei.
- nu am avut rosii, asa sa am pus cam o ceasca si ceva de suc de rosii si impreuna cu carnea le-am lasat sa mai dea in cateva clocote.
- am tocat o legatura de patrunjel si l-am adaugat imediat ce am inchis focul.

(cantitatile nu sunt batute in cuie, se pun dupa ochi, dupa cum vrea fiecare, evident; a, si am adaugat apa de cate ori era nevoie.)

A iesit o supa... CEA MAI BUNA SUPA pe care am facut-o pana acum. Amandoi prichindeii au mancat cu pofta, mai ales ca le puneam si smantana in castronele.



Nu stiu care este secretul retetei... poate pentru ca legumele fierb fara carne, numai in zeama, sau ca am taiat carnea bucati mai mici... nu stiu, insa dupa experienta asta, nu mai credeam ca imi iese vreodata ceva facut dupa o reteta. Bine, nu am respectat reteta 100%, tot din cauza acelui experiment sinistru si pentru ca nu pot sa fac "ca la carte", dar totusi am respectat pasii mari.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Pare bun. Daca mai eram colegi te puneam sa aduci la borcan :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti aduceam... si pentru un pranz complet, poate faceam si un gratarel mic in spatele blocului. :)))

    RăspundețiȘtergere