Ink (2009) - 2070 de cuvinte

14 noiembrie 2009

Ink (2009)

Ce se intampla dupa ce adormim? Vin niste entitati, Povestitorii, care traiesc in fara timpului si ne dau visele. De cealalta parte se afla Incubusii, responsabili cu cosmarurile dintimpul noptii si nu numai. Intre cele doua tabere se afla o fiinta cocosata, imbracata in zdrente care bantuie noaptea in cautarea unui om pe care sa il sacrifice, singurul mod in care se poate alatura fauritorilor de cosmaruri. El este Ink. Iar cea pe care o alege drept sacrificiu este o fetita. Ink ii fura spiritul in timpul noptii si ii lasa corpul in stare de coma. Povestitorii trebuie sa o salveze, condusi de Cel-Care-Gaseste-Calea. De aici mai departe, e o intreaga poveste care duce totul la un alt nivel, mult peste asteptari...

Ink este unul dintre cele mai bune filme de genul dark fantasy pe care le-am vazut... Un film alegorie despre iubire, pierdere si izbavire, despre miracolele de care nu trebuie sa uitam. E un film independent, deci cu buget redus, in regia lui Jamin Winans, care a semnat si scenariul. Si e exemplul cel mai bun ca nu banii fac un film mare, ci ideea geniala care ii sta la baza. In Ink nu joaca actori mari si intr-un anume fel se simte asta, dar in acelasi timp tocmai asta il face mai real si mai credibil decat blockbusterele, tocmai aceasta "imperfectiune", care pana la urma este umana si care ne inconjoara in fiecare zi. Nu are efecte speciale cu galeata, nu orbesti de la lumina exploziilor, dar cele existente sunt suficiente ca sa intelegi povestea si sa o traiesti, sa o crezi. Povestea din Ink este foarte complexa. Nu e un film usor, pentru ca te va face sa gandesti, sa faci legaturi intre personaje si evenimente, sa intuiesti. Actorii nu arata ca Brad Pitt si Angelina Jolie, arata ca mine, ca tine, ca vecinul de alaturi, oameni obisnuiti... lucru care te face si mai mult sa cazi in plasa povestii.

Fiind un film independent, evident ca au fost probleme cu distribuirea lui, probabil ca la noi nu va ajunge. Nu-i nimic, Jamin Winans multumeste celor care au piratat filmul, pentru ca astfel l-au urcat in numai o saptamana direct pe locul 16 in topurile IMDB pentru cele mai bune 20 de filme din 2009.

Trailer no.1


Trailer no.2


Situl filmului este aici, pentru mai multe detalii. Ink poate fi vazut online aici (varianta #4 a mers la mine). Sa nu uit, filmul are o coloana sonora fantastica, iar producatorii au pus pentru download free o melodie, aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu