Sa ne distram cu Mihai - 2070 de cuvinte

10 octombrie 2009

Sa ne distram cu MihaiReclama la tampoane
Seara, pe la 20.30 suntem obositi si asteptam momentul baii si al culcarii (mai ales eu si daddy). Mihai sta pe patul nostru si ne uitam la "citate'' (publicitate). Pe ecranul albastru apare un mare tampon cu aripioare.
-Uite mami... anonu! (Uite mammi avionul!)
Noi ne uitam fara sa intelegem la inceput, apoi izbucnim in ras.
- Da mami, asa e.
Apoi apare mesajul publicitar, iar tamponul se curbeaza si se duce in partea de sus a ecranului.
- Uite, luna... Lunica.

Aoleo, cade mucul!
Dupa baie, vine lapticul cald si cititul povestilor, inainte de somn, pardon, de rezolvarea puzzle-urilor, toate 4 pe care le avem, dintre care 2 sunt carti cu cate 5 jocuri fiecare (are o rutina pe care am inteles-o destul de tarziu, o sa vorbesc despre asta alta data). Azi citim din cartea noua, In lumea lui Dovlecel de Irina Nicolae. Mihai e marcat de aeroport (ii plac avioanele, pe care le vaneaza cu privirea pe cer de cate ori le aude zgomotul), vrea sa revin iar si iar la pagina aia, desi nu am terminat de citit povestea inca. El cauta ceva cu degetul in nas si vorbeste despre aeroport in locul meu. Deodata...
- Aoleo... cade mucu...
- Poftim?
- Cade mucu, mami.
Rad.
- Unde mami? Cum cade?
- Aisi, si arata spre nas.
Din afara nu se vede ca ar avea nasul infundat, raceala a cam trecut, din fericire.
- Ia sa vada mami...
Ma uit la degetele mele, la nara lui mica si aleg degetul mic pentru sarcina dificila. Cercetez, are dreptate copilul, mucul exista si e prins de nara.
- Aoleo, asa e mami...
Si rezolvam situatia. Mai tarziu...
- Mihai, acum mai cade mucu?
- Nu mucu. Mami luat mucu.

p.s. - imi cer scuze daca ce am scris mai sus pare scarbos cuiva care a ajuns sa citeasca postul asta; parintii sunt fiinte ciudate pentru care si cel mai ciudat lucru legat de copii lor sunt lucruri amuzante si fascinante.

2 comentarii:

  1. Nu e scarbos deloc. E real si haios mai ales.
    Mircea spune: Suflu nasu, mucii", si se repede la bluza si sufla zgomotos, apoi fericit pleaca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, pentru noi. Cei care nu au si nici nu vor copii am observat ca sunt usor agasati de problema asta. De exemplu, pe nu stiu ce forum, cineva zicea ca e satula de blogurile de mamici ca ele folosesc mereu diminutive cand vorbesc de odraslele lor: manuta, piciorus, gurita, nasuc, samd... Parere absurda, stiu, dar exista si asa ceva. Sau pe alt forum in care mamica vorbea de cum a trecut peste o raceala grea si despre cum ii curgea ca un rau nasul fetitei ei, iar la comentarii alta mamica, cred, zicea ca i se pare scarbos. Lor ma adresam, ironic. :))

    RăspundețiȘtergere