Mihai, un cal si un cub - 2070 de cuvinte

4 mai 2009

Mihai, un cal si un cub

Copiii sunt miracole. Cei care sunt parinti sau isi doresc sa fie, stiu.

Nu obisnuiesc sa scriu despre copiii mei (stiu ca numai am anuntat venirea lor pe lume), desi asta e un jurnal personal. Azi fac o exceptie de la regula asta pentru ca zilele trecute s-au intamplat lucruri extraordinare.

Mihai a facut primul desen cu semnificatie. Mazgaleli a tot facut, linii, curbe, hasurari, conturul palmei, a incercat sa il faca si pe A, dar pentru pentru prima data a facut ceva clar (bine, destul de clar, are totusi 1 an si aproape 9 luni) zile trecute, si anume un cap de cal. Are un puzzle cu mai multe animale printre care si un cal care il amuza mereu, si presupun ca de acolo a pornit totul. In poza de mai jos se vede conturul de sus al capului, un ochi si parul, pe care a hotarat sa il continue pana in sus :))). Nu conteaza asta, eu sunt foarte mandra de el, mi se pare un pas inainte in dezvoltarea lui.

A doua mare realizare a fost ca a inclus-o pentru prima data si pe surioara lui, Maria, in activitatile familiei. Eram in camera noastra (de fapt, a lui, ca noi nu prea mai avem ce cauta acolo) si ne distram. Eu ma dadeam peste cap, Mihai sarea fascinat langa mine si se trantea si el pe perne in incercarea de a ma imita, Daddy statea tolanit pe pat (ca o cadana, as adauga :D ) si radea, iar Maria era langa el, pe burta, si se uita la noi. La un moment dat Mihai a luat un cub colorat, i l-a pus in fata si a zis "Mana", adica sa il ia in mana (i-am explicat ca Maria se joaca cu cuburile colorate ca sunt moi si nu se poate rani). De ce mi se pare extraordinar asta? Pai pentru ca mult timp am fost de-a dreptul obsedata de ideea geloziei intre frati, toata lumea imi zicea ca o sa fie gelos Mihai. Ce a facut atunci, faptul ca s-a gandit la ea si a vrut sa se joace si ea odata cu noi, imi dovedeste, cel putin mie, ca nu avem problema asta. Si asta ma face foarte fericita.

3 comentarii:

 1. daca a facut acest gest, totul o sa decurga de la sine, in bine.
  E important primul pas de includere in joaca, o sa mai fie si paruiala la un moment dat, dar trece.
  Asteapta-te la multa fuga in 4 labe, amandoi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca Dani are talent la desen, Mircea e fascinat de cifre, repeta toata ziua unu, patu, sase, opt si zece. Doar din 2 in 2, restul nu conteaza.

  RăspundețiȘtergere
 3. cine ar fi crezut ca din puzderia de masini, preferatele lui, pe hartie va iesi prima data un...cal! :)

  @Altheate e perfect! ai un artist si un matematician! noi credem ca avem un mecanic!

  RăspundețiȘtergere