Cartile pentru copii - 2070 de cuvinte

17 mai 2009

Cartile pentru copii

E usor sa spui: "Ai un copil si vrei sa-l tii un timp linistit? Citeste-i o poveste!"

Suna usor. Si poate ca si functioneaza de pe la 3-4 ani in sus.

Cand copii sunt mici insa, cartile care li se adreseaza trebuie sa fie facute "cu cap". Un copil mai mic de 3 ani nu va avea niciodata rabdare sa stea sa urmareasca o pagina plina cu semne ciudate, negre. Chiar si ilustratile trebuie facute cu grija, o imagine, oricat ar fi de colorata, trebuie sa fie in asa fel conceputa incat sa ilustreze exact textul.

Asta știu din experiența mea de până acum. Teoretic, sunn numai cateva reguli stricte și precise care ar trebui să fie de ajutor (cele scrise mai sus). Practic, sunt puține cărțile care adresează unor copilași atât de mici și care le respectă.

Voi încerca să le găsesc și să scriu despre ele și alte cărți pentru copii, aici.

UPDATE 7.01.2011 - între timp au apărut o grămadă :)
UPDATE 15.11.2016 - am scris postarea asta cand Mihai avea aproape 2 ani și Maria numai cateva luni, eram destul de frustrata ca nu existau multe carti pentru copii ata de mici si practic trebuia sa le adaptez orice poveste/text. Dupa cum am scris in update-ul de mai sus, intre timp au aparut o groaza. Iar acum, in 2016, cred ca pot spune ca am ajuns la o situatie normala din acest punctu de vedere.

Love,
Lavinia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu