Biluţe de ciocolată, ”înzăpezite”

         Uneori mai fac câte ceva dulce în bucătărie ca să îi mai păcălesc pe cei mici că mănâncă ciocolată, plus că iese şi câte ceva care arată bine. În cazul ăsta, am făcut nişte biluţe din ciocolată, lapte, zahăr şi biscuiţi. Lor le-a plăcut foarte mult... atât de mult că au mâncat aproape jumătate de platou - iniţial trebuia să le dau numai câte una, ca desert după masa de prânz. Eh, treacă-meargă de la mine, că aveam musafiri şi nu îi puteam ţine departe. Reţeta de la care am pornit este din emisiunea culinară de pe Minimax: 300 g biscuiţi, 3 linguri cacao, 100 g zahăr, 200 ml lapte. Presupun că merge şi reţeta cunoscutului salam de biscuiţi, nu ştiu, nu am stat să caut, dar cred că sunt asemănătoare. Eu însă am schimbat puţin...

         I n g r e d i e n t e:
         400 g biscuiţi
         2 linguri cacao
         100 g zahăr
         200 ml lapte călduţ
         1 linguriţă esenţă rom diluată în 1/2 ceaşcă apă (presupun că merge şi lapte)
         nucă de cocos (sau: zahăr, biscuiţi pisaţi, etc)

         P r e p a r a r e:
         - se pisează biscuiţii
         - se amestecă ingredientele uscate


         - se adaugă laptele şi esenţa


         - se formează cu mâna biluţe nu foarte mari care apoi se dau prin nuca de cocos



         - se păstrează la rece - eu le-am ţinut vreo oră afară în marchiză până au venit musafirii, dar pe timp de vară merge şi a frigider sau, de ce nu, la congelator :D


         În mijlocul biluţelor se pot pune fructe confiate, ananas, măr, nucă, alune, smochine, stafide.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii