Piure de dovleac

         Acum vreo săptămână eram în magazinul C, pe la legume, și văd deodată o pată portocalie. Dar cel mai crud și mai puternic portocaliu imaginabil. Erau bucăți de dovleac. Am luat, evident, o bucată de 1,200 kg care m-a costat până în 4 lei. Eram hotărâtă să fac ceva bun pentru când avea să se întoarcă Daddy acasă, ceva de care să nu fi mâncat în Arabia.. presupun că nu au dovleci pe acolo.
         Dovleacul trebuie preparat înainte de a fi folosit la prăjuturi, se face un fel de piure de dovleac, astfel:
         - se curăță dovleacul de sâmburi dacă e cazul, se taie în bucăți mici cât să poată fi ținute în mână și se dau pe răzătoarea mare;
         - dovleacul ras se pune pe foc și se adaugă cam o jumătate de ceșcuță de apă dacă e nevoie (dacă dovleacul nu a lăsat suc), ca să nu se ardă;
         - se amestecă din când în când și se adaugă 50 g zahăr;
         - spre final se adaugă și puțină scorțișoară;
         - piureul este gata când dovleacul a fiert de tot și a scăzut, iar asta durează cam 30 de minute, dacă nu mai mult.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii